Bouw je eigen loods: Alles wat je moet weten

Als je extra ruimte nodig hebt om je bedrijf uit te breiden of om goederen op te slaan, kan het bouwen van een loods een perfecte oplossing zijn. Maar voordat je begint, is het belangrijk om goed geïnformeerd te zijn over het proces en de vereisten.

Waarom zou je een loods bouwen?

Een loods biedt talloze voordelen voor particulieren en bedrijven die extra ruimte nodig hebben. Of je nu goederen wilt opslaan, een werkplaats nodig hebt, of je productiecapaciteit wilt vergroten, een loods kan de ideale oplossing zijn. Door je eigen loods te bouwen, heb je ook de flexibiliteit om het ontwerp aan te passen aan jouw specifieke behoeften.

Stappenplan voor het bouwen van een loods

Het bouwen van een loods kan een complex proces zijn. Hier is een gedetailleerd stappenplan dat je kunt volgen om ervoor te zorgen dat jouw project soepel verloopt:

  1. Vergunningen en regelgeving: Controleer eerst of en zo ja, welke vergunningen en regels er gelden voor het bouwen van een loods in jouw regio. Neem contact op met de lokale gemeente of raadpleeg één van onze adviseurs om ervoor te zorgen dat je aan alle vereisten voldoet.
  2. Ontwerp: In onze configurator zet je de basis voor jouw ontwerp. Bedenk welke afmetingen gewenst zijn en bepaal het aangezicht. In overleg met onze adviseurs zijn maatwerk oplossingen ook mogelijk! Het is ook belangrijk om rekening te houden met toekomstige groei en veranderingen.
  3. Materialen: Kies de juiste materialen voor jouw loods op basis van het beoogde gebruik, het budget en de duurzaamheid. Er zijn verschillende opties beschikbaar, zoals staal, hout of beton. Overleg met onze adviseurs om de beste keuze te maken.
  4. Voorbereiding: Zodra het ontwerp en de materialen zijn gekozen, kan de voorbereiding van start gaan. Na opdracht zetten wij de voorbereiding in gang en zorgen we dat alles volgens plan verloopt en voldoet aan de bouwvoorschriften.
  5. Afwerking: Nadat het casco is voltooid, is het tijd om de loods af te werken. Dit omvat onder andere elektriciteit, verlichting en eventuele aanpassingen die nodig zijn voor jouw specifieke behoeften.

Veelgestelde vragen

Niet altijd, in Nederland zijn er twee soorten regelgeving waarnaar gekeken kan worden. Als eerste kijken onze adviseurs naar het geldende omgevingsplan. Binnen dit omgevingsplan zijn de kaders aangegeven waar een bouwwerk aan moet voldoen. Zo wordt er gesproken over positie, afmetingen en functies welke mogelijk zijn.        Separaat aan dit onderzoek kijken wij naar het vergunningsvrije bouwen. Dit is een regelgeving die los staat van het bouwen binnen het geldende omgevingsplan. De overheid heeft hiervoor een beleidsdocument opgesteld waarin dit duidelijk staat vermeld. Neem contact met ons op om dit document toegezonden te krijgen!

De eerste stap die hierin genomen wordt is het aanvragen van een offerte. Onze adviseurs nemen binnen één werkdag contact met je op om de plannen door te nemen. Nadat de plannen bekend zijn en het project in opdracht is gegeven geldt er een levertijd van 5 tot 6 werkweken.

Afhankelijk van de afmetingen en afwerkingen kan een loods al in 2 dagen geplaatst worden!

Ja, een van de voordelen van het bouwen van een eigen loods is de flexibiliteit om deze aan te passen aan jouw veranderende behoeften. Of je nu extra ruimte wilt toevoegen of de indeling wilt wijzigen, met een loods kun je gemakkelijk aanpassingen doen zonder grote renovaties.

Conclusie

Het bouwen van een loods kan een geweldige manier zijn om jouw bedrijf uit te breiden of extra opslagruimte te creëren. Door het volgen van een gedetailleerd stappenplan en rekening te houden met vergunningen, ontwerp, materialen, constructie en afwerking, kun je ervoor zorgen dat jouw project soepel verloopt. Houd ook rekening met mogelijke aanpassingen in de toekomst, zodat jouw loods flexibel blijft voor jouw groeiende behoeften.

Meer weten over de oplossingen van DUBLO?

Wij staan voor je klaar! Stel je vraag, wij zijn bereikbaar per telefoon, mail of WhatsApp en helpen je graag verder met al je vragen.