• Bedrijfshal
  • Informatie

Hoogwaardige Bouwmaterialen voor DUBLO mantelzorgwoningen

DUBLO biedt een uitstekende oplossing voor families die zorg nodig hebben voor hun dierbaren. Een mantelzorgwoning kan de perfecte oplossing zijn voor deze behoefte, maar welke materialen worden er eigenlijk gebruikt bij de bouw van zo’n woning?

Betonnen fundering voor stabiliteit

Om de stabiliteit van de woning te garanderen, begint DUBLO met het leggen van een betonnen fundering.

Stalen constructie in kleur en houten gordingen

Bij het opbouwen van de mantelzorgwoning maakt DUBLO gebruik van hoogwaardige materialen. Er wordt bijvoorbeeld gebruik gemaakt van een in kleur gespoten stalen constructie en houten gordingen om het skelet van de woning op te bouwen.

Geïsoleerde prefab betonpanelen en sandwich wandpanelen

De wanden van de mantelzorgwoning worden gemaakt van geïsoleerde prefab betonpanelen waarboven stalen sandwich wandpanelen worden toegepast. Beide zijn voorzien van PIR isolatie, wat een hoge isolatiewaarde van Rc 4,7 oplevert. Op aanvraag kan de mantelzorgwoning voorzien worden van steenstrips in plaats van prefab betonpanelen.

Dakpanelen met hogere isolatie waarde

Voor het dak worden dezelfde materialen als voor de sandwich wanden gebruikt in de vorm van dakpanelen, maar dan met een hogere isolatiewaarde van Rc 6,3. Op aanvraag kan het dak afgewerkt worden met dakpannen of zonnepanelen.

HR++ beglazing voor optimale isolatie

De ramen en kozijnen van de mantelzorgwoning zijn gemaakt van duurzame materialen zoals aluminium, hout of kunststof. Daarnaast zijn ze voorzien van HR++ beglazing voor optimale isolatie.

Betonnen vloer voor warmtebehoud

De vloer van de mantelzorgwoning is uitgevoerd in een betonvloer met een isolatiewaarde van Rc 3,7. Hierdoor blijft de warmte goed binnen de woning.

Duurzaamheid en kwaliteit

DUBLO hecht veel waarde aan duurzaamheid en kwaliteit en maakt daarom gebruik van hoogwaardige bouwmaterialen en moderne technieken voor hun mantelzorgwoningen. De materialen zijn niet alleen functioneel en comfortabel, maar gaan ook lang mee. Bovendien zijn alle mantelzorgwoningen volledig aan te passen aan uw wensen en behoeften, zodat u altijd de woning krijgt die het beste bij u past.